juni 15, 2024

Ulovligtkrudt

ulovligtkrudt.dk

3 enkle måder hvorpå du kan gøre dit liv mere bæredygtigt

Vi vil alle gerne det bedste for vores planet, vi har trods alt kun den ene. Menneskeheden som en helhed har da også fået flyttet sit fokus over på grønenergi og andre bæredygtige metoder de seneste år, men hvordan man som privatperson kan gøre en forskel, er for mange endnu lidt af et mysterium.

Det der med at redde planet lyder trodsalt ikke ligefrem ligetil. Det lyder faktisk sværere end at bygge Rom på én dag. Men prøv at tænk hvis alle mennesker tog bare et lille skridt mod en grønnere hverdag. Så ville vi allerede være så meget tættere på den fremtid vi ønsker, end hvis bare halvdelen af befolkning gav op og tænkte, at det da også bare kunne være lige meget.

 

Brug energien fornuftigt

 

Energi er overalt omkring os. Det kan udtrækkes fra bølgerne, vinden, og selvfølgelig den største energikilde vi har mulighed for at udnytte: solen. Solceller er efterhånden blevet mere og mere normale, og det er da også super smart at udnytte den energi, solen alligevel sender ned til os dag ud og dag ind.

Solcelle priserne er heldigvis faldet en del siden de er blevet hvermandseje, og de er blevet opnåelige for også den gennemsnitlige dansker. Dette gør bare at du har endnu mindre undskyldning for ikke at støtte op om miljøet, og samtidig endda også spare penge på energi, da den nu i stedet kan produceres naturligt og direkte til dit hjem.

 

Det er simpelt – det er sund fornuft – det er skrald

Sortering af skraldet er blevet en så vigtig prioritet i det danske samfund, at flere kommuner har indført tildeling af opdelings skraldespande til deres borgere. De fleste hjem har altså i dag både en grøn restaffaldsskraldespand og en sort skraldespand til pap og glas.

Sorteringen af affaldet er ekstremt vigtigt for miljøet, da der ikke er nogen ude på forbrændingsanlæggene der står og sortere i vores skrald. Det er nemlig vores ansvar. Så hvis vi bare smider alt i restaffald og forbrænder hele gøgemøget på en gang, kan vi risikere at der bliver lukket giftige affaldsstoffer ud i vores atmosfære, og i værste tilfælde endda skabe syreregn.

 

Har du pengene – så kør da grønt

Elbiler er dyrere end diesel- og benzinbiler, men hvis du er så heldig at have overskuddet, hvorfor så ikke bruge det overskud på planeten? Ligegyldigt hvor mange penge du skraber sammen kan du jo alligevel ikke købe en ny Jord, og vi er derfor alle sammen nødt til at passe på den, på de måder vi kan.

Har du ikke økonomien til at køre grønt, så er det jo også helt okay. Selvfølgelig skal vi redde vores planet, men det er jo også svært at gøre, hvis ikke vi også prioritere os selv. Det er i tilfælde som dette du kan bruge ovenstående tricks til alligevel at gøre dit, for at hjælpe i klimakampen, eller du kan bare bruge af alle disse tricks for virkelig at sparke benene væk under klimaforandringerne.