maj 30, 2024

Ulovligtkrudt

ulovligtkrudt.dk

Husk at putte olie på din træbordplade

Du har netop fået købt en utrolig smuk træbordplade hjem. Du har sat den sammen med nogle smukt udsmykkede bordben og har fået stablet møblet sammen inde i stuen. Nu står dit nye spise- eller sofabord stolt inde i stuen og fylder hele rummet op. Du glæder dig rigtig meget over dit nye møbel og er stolt over, at du helt selv har designet og samlet det. Men har du nu lige huske at hælde en klat olie over?

Læs mere her om hvorfor det er så vigtigt at hælde rigeligt med olie ovenpå din nye træplade.

 

God beskyttelse

Den allerstørste og bedste grund til, hvorfor du bør hælde olie udover dine træmøbler så snart de er blevet installeret i dit hjem, er, at de simpelthen får dem til at holde længere. Alt afhængigt af træsorten er træmøbler meget modtagelige overfor for eksempel vandskader og lignende. Nogle bestemte træsorter kan endda tage stor skade af at stå i for direkte sollys.

En træbordplade er især noget der gerne skal holde i lang tid, eftersom du ofte arbejder eller spiser ved et bord. Og hvis du har små børn eller dyr i hjemme, så kan der hurtigt blive spildt et glas vand i ny og næ. Og hvis du ikke lige er opmærksom på det, så kan et sådan vandglas altså hurtigt få ødelagt den ellers smukke bordplade.

Så husk endelig at smører din nye træbordplade så snart du får den hjem, så den kan være godt beskyttet. Køb eventuelt en god oliebehandling med, når du alligevel køber træbordpladen hjem. Det er blandt andet noget du kan gøre her: https://mifapladen.dk/traebordplader.

 

Mørkere farve

Husk på at når du tilføjer olie til en træbordplade, så ændrer farven sig på træet ofte en smule. Det er ganske naturligt og er et tegn på, at træet har absorberet olie og at den nu fungerer som en beskyttende hinde henover træet.

Træet bliver især meget mørkt umiddelbart efter at man har tilføjet olien. Ofte forsvinder det hurtigt igen efter en kort periode, men hvis du stadigvæk bemærker, at træet er blevet en smule mørkere end hvad det tidligere var, så er det også ganske naturligt.

Hvis du gerne vil undgå, at din træbordplade får en lidt mørkere nuance og i stedet foretrækker at holde den helt lys og hvid, så sørg endelig gerne for at købe den i en nuance lysere, end du normalt gerne vil have den. På den måde sikrer du dig, at træbordpladen stadig faldet i den smag efter du har givet den en omgang olie.