april 20, 2024

Ulovligtkrudt

ulovligtkrudt.dk

4 ting at have styr på efter ferien

Når man vender hjem fra en ferie, skal hverdagen så småt til at gå i gang igen. Man skal igen ind i de vante daglige rutiner efter at have holdt en sikkert velfortjent pause. Måske er der nogle ting, som skal ordnes, for at man kan møde hverdagen med overskud og ny energi.

Få derfor her fire bud på noget, som er vigtigt at have styr på efter ferien, så hverdagen kan blive startet godt ud.

Cykler du på arbejde? Husk cykeldækket

Hvis man er en af de friske, som cykler på arbejde eller i skole, kan det være en rigtig god idé lige at tjekke op på cyklens tilstand før hverdagen vender helt tilbage. I særdeleshed kan det være rigtig godt at tænke på sit cykeldæk, som måske trænger til en udskiftning.

Det er træls at cykle rundt med et dårligt cykeldæk. Tjek derfor dit cykeldæk, og se om det kunne trænge til mere luft eller måske en velfortjent udskiftning. Har du brug for et nyt cykeldæk, kan du faktisk købe det selv online, eksempelvis fra denne webshop: https://www.cykelkraft.dk/cykeldele/cykeldele-daek-slange-faelgbaand/cykeldele-daek-slange-faelgbaand-cykeldeak.

Kom ind i en god madlavningsrutine igen

Når det er ferietid, har man helt naturligt en tendens til at spise mere lækker mad. Ofte er den lækre mad måske ikke den mest sunde, og det kan derfor godt kræve tilvænning at vænne sig til at spise sundt igen.

Det er dog vigtigt at komme ind i en god madrutine igen. Det skal nemlig være overskueligt og sundt at lave mad, sådan så det er motiverende at gå i gang med at madlavningen. Efter en ferie er madlavning måske ikke lige det, man har lyst til at give sig i kast med. Holder man sig dog til simple måltider med nemme ingredienser, bliver det hurtigt en del nemmere at komme ind i den gode madlavningsrutine igen!

Kom af med alle hængepartier

Efter en sådan ferie er det måske nogle ting, som man har været nødt til at udskyde. Måske har man i lang tid skulle skifte sine cykeldæk, sende en vigtig mail eller noget helt tredje. Hvorfor ikke ordne disse ting nu, så man ikke træder ind i hverdagen med disse hængepartier?

Det bliver meget nemmere at komme ind i en god daglig rutine, når der ikke er nogle ting, som ligger og rumsterer i baghovedet.

Hvad enten det er, som fylder i baggrunden, er det nu tiden til at komme af med det. Det viser sig ofte at det tager langt kortere tid at gennemføre noget, end det umiddelbart synes. Få derfor skiftet de cykeldæk og sendt den mail – du vil takke dig selv bagefter.

Hav styr på kalenderen

Den fjerde ting som er vigtig at få styr på efter en veloverstået ferie, er kalenderen. Dette redskab er noget, som de færreste mennesker med et travlt hverdagsliv kan undvære. Da det er her, hvor alle de vigtige aftaler og begivenheder skrives ned, kan det være at den trænger til en opdatering efter ferien. Måske er der kommet nye aftaler til, eller måske er der nogle aftaler, som ikke længere er relevante.

Derudover er det blot en god ting at danne sig et overblik over de følgende uger efter ferien. Man kan have en tendens til at glemme de aftaler, man har efter sin ferie, mens man er på ferien. Vær derfor sikker på at du ikke misser en aftale, og dobbelttjek din kalender.

Ja, sørg for at dit cykeldæk er i god stand, kom ind i en god madlavningsrutine igen, få ordnet hængepartierne og dobbelttjek kalenderen – så kommer du godt ind i hverdagen igen.