juni 15, 2024

Ulovligtkrudt

ulovligtkrudt.dk

Sådan kan du gøre din levering ekstra effektiv

Har du egen virksomhed, enten som selvstændig eller (med)-ejer, så er levering højst sandsynligt en vigtig del af din forretning. Du kan sågar have en virksomhed hvis hovedformål er at yde levering for andre virksomheder – ofte restauranter eller andre spisesteder.

Lige meget om leveringen sidder helt i hovedsædet for dig eller ej, så er der sjældent noget der trækker mere ned i anmeldelser end dårlig levering. Vi lever i travle tider, og bliver der bestilt levering ønsker kunderne gerne at det skal gå så hurtigt som muligt.

Men hvordan gør man nu lige sin levering ekstra effektiv? Er det ikke et ansvar der ligger hos chaufførerne? Selvfølgelig gør det det, men ikke eksklusivt. Som ejer/leder af en virksomhed, har du et ansvar for at alle dele af din virksomhed køre som smurt – også leveringen.
I denne artikel kan du finde nogle gode tips og tricks til hvordan du kan gøre din levering så effektiv som muligt.

God moral gør godt

En sikker måde at effektivisere sin virksomhed, om det så gælder levering eller noget helt andet, er ved at opretholde en god moral. Chauffører kan ofte godt føle sig glemt på arbejdspladsen, da de ikke har en fast plads på den fysiske arbejdsplads, men i stedet bruger meget mere tid i deres bil. Nogle virksomheder med levering har sågar en virtuel arbejdsplads, og online kan det være endnu svære at huske at uddele det vigtige skulderklap.

Så selvom du som leder/ejer af en virksomhed måske ikke ser dine chauffører hver dag, er det alligevel vigtigt at belønne de medarbejdere der gør det godt, ligegyldigt deres stilling og arbejdsposition.

Du kan måske ikke med det samme se en markant forskel, og på papiret gør det som sådan ikke nogen forskel at du husker at sige til en god medarbejder at vedkommende har gjort et godt stykke arbejde.

Men en medarbejder der dukker glad op på arbejde og som ser frem til dagen, er næsten altid en meget mere effektiv medarbejde, end den medarbejde der ikke føler sig værdsat. Dine chauffører er dit ansigt udadtil – og det vil du trodsalt helst gerne have er smilende.

 

Hold øje med hele din flåde

 

Den smarteste måde at effektivisere sin levering på, er med GPS tracking. Du kan finde moderne men brugervenlig GPS tracking, der gør det muligt at holde øje med alle de biler du har ude, på én gang.

Udover at du kan holde øje med at din flåde overholder deres ruter, bliver al’ den indsamlede data også sendt tilbage til dig i form af månedlige rapporter, der kan give dig et overblik over dine chaufførers køretimer, hvor meget benzin de bruger, hvor meget de har kørt etc.

Du behøves altså ikke længere at indsamle alt dette data selv, men kan nemt og enkelt få din GPS til det. At få overblik har aldrig været lettere. Skal du sende data’en videre kan den selvfølgelig eksporteres til dit fortrukne format og behøves nu blot at blive vedhæftet til din besked/mail.

Skulle der ske noget alvorligt som sabotage eller fartoverskridelse, kan GPS’en sende dig en alarm direkte til din mobil på enten SMS eller e-mail. Ønsker du blot at modtage besked om chaufførskifte eller ind – og udkørsel af geofence, kan du selvfølgelig også modtage besked om dette.

Med GPS tracking kan du altså altid følge med i hvad dine chauffører foretager sig og hvor de befinder sig henne i verden. Skulle en medarbejder altså finde det acceptabelt at pille ved dine leveringsfaretøjer eller ændre ruten uden at informere dig, kan du nu tage det til efterretning og eventuelt tage medarbejderen ind til en alvorlig snak.